Trends

Tendències del sector immobiliari el 2024

16 febrer, 2024

Analitzant els factors que modelaran el mercat immobiliari a Espanya el 2024

El mercat immobiliari a Espanya ha estat testimoni de canvis significatius els darrers anys, i el 2024 no serà una excepció. Els compradors, els venedors i els inversors s’enfronten a un panorama dinàmic que presenta noves oportunitats i desafiaments. A continuació us deixem algunes de les tendències clau que donaran forma al mercat immobiliari espanyol l’any vinent.

1. Sostenibilitat i eficiència energètica

La consciència ambiental i els criteris mediambientals, socials i de govern (ESG) estan en auge al nostre país, i això es reflecteix al mercat immobiliari. El 2024, la demanda de propietats sostenibles i eficients en termes d’energia continuarà creixent.

Els compradors busquen habitatges que utilitzen fonts d’energia renovable, tecnologia eficient i materials respectuosos amb el medi ambient. Les certificacions d’eficiència energètica, com el certificat energètic, seran cada cop més valorades, ja que permeten als compradors prendre decisions informades sobre l’eficiència d’una propietat.

2. Transformació digital i realitat virtual

La tecnologia està revolucionant la manera com es busca i mostra les propietats a Espanya. El 2024, la transformació digital serà encara més evident, amb un augment de les visites virtuals i l’ús de la realitat virtual per explorar cases i apartaments.

Això ja permet als compradors recórrer propietats de forma remota, estalviant temps i esforç. Els agents immobiliaris augmentaran l’adopció d’eines digitals avançades per oferir una experiència més interactiva i personalitzada.

3. Ciutats intel·ligents i connectivitat 5G

Espanya es troba en el camí cap a la digitalització i la creació de ciutats més intel·ligents i la implementació generalitzada de la tecnologia 5G millorarà la connectivitat permetent l’automatització a les llars i edificis.

Des de sistemes de seguretat avançats fins a transport públic eficient i solucions de mobilitat urbana, les ciutats intel·ligents oferiran un estil de vida més còmode i eficient per als residents.

4. Desacceleració en l’augment de preus

A més d’aquest alentiment del mercat quant a preu, també es preveu una lleugera reducció a les transaccions de compravenda. La combinació d’hipoteques menys assequibles en comparació amb anys anteriors i la pressió inflacionària impacten la capacitat d’estalvi de les persones, afectant així la demanda d’habitatges. Tot i això, no apreciarem canvis abruptes però sí una contenció en els preus.

5. Regionalització i diversificació de mercats

El 2024, els inversors i compradors buscaran oportunitats fora de les principals ciutats espanyoles. La regionalització i la diversificació de mercats seran tendències importants, ja que s’exploraran àrees amb un potencial de creixement sòlid i una inversió més assequible. Les ciutats més petites i les àrees rurals es poden convertir en destinacions atractives per a aquells que busquen un canvi d’estil de vida o inversions més rendibles.

6. Noves opcions de finançament

A Espanya, els compradors tindran accés a una varietat d’opcions de finançament el 2024. A més de les hipoteques tradicionals, s’espera que sorgeixin programes de finançament específics per a compradors per primera vegada, inversors i aquells interessats en propietats sostenibles. Això facilitarà l’adquisició d’habitatges i la inversió al mercat immobiliari.

A mesura que anem avançant el 2024, el mercat immobiliari s’enfrontarà a canvis substancials. Aquestes tendències que us hem compartit a l’article d’avui no només ofereixen senyals sobre la direcció del mercat, sinó que també representen respostes als desafiaments globals i les canviants expectatives de la societat.

Comprendre aquestes tendències serà fonamental perquè professionals del sector, inversors i consumidors puguin navegar amb èxit al mercat immobiliari durant tot aquest any.

El futur del mercat immobiliari espanyol és ple de promeses i possibilitats i a BuildingCenter volem acompanyar-te en aquest camí, sigui quin sigui el teu objectiu.